Help, ik ben zwanger! Wat nu?

Je staat er niet alleen voor.

Je leven staat op zijn kop. Iedereen heeft een mening over het kindje in je buik. Maar wat wil jij? En wat is het beste voor jou en je kindje?

Onze praktische hulp en liefdevolle ondersteuning helpen jou in deze moeilijke fase. Nu én als straks je kindje is geboren.

Als je het allemaal niet meer weet.

Hoe wij jou helpen

Een ongeplande zwangerschap kan heel moeilijk zijn. Je kunt onder druk van anderen komen te staan om een abortus te laten uitvoeren, of je ziet door wanhoop geen andere mogelijkheid. 

Maar er is hoop. Waar abortus een einde maakt aan het leven van jouw kindje, bouwt ons alternatief juist jullie leven op. Ons team van liefdevolle experts biedt jou praktische hulp aan en helpt jou tijdens je zwangerschap én daarna. 

Elke situatie is uniek. Kom daarom vandaag nog in contact met ons en ontdek de mogelijkheden voor jou. Ook al lijkt abortus op dit moment misschien je enige keuze, dat is het echt niet. Het groeiende kindje in jouw buik verdient het om geboren te worden en op te groeien in een liefdevol thuis. Laat ons jou daarbij helpen.

Omdat elk leven ertoe doet.

Hulp voor jou én je kindje.

Psalm 127: 3 Zie, kinderen zijn het eigendom van de HEERE, de vrucht van de schoot is Zijn beloning.

Ongewenst zwanger...en nu?

Veelgestelde vragen

Jouw verhaal is uniek en verdient het om naar geluisterd te worden. Ons team van zorgzame vrijwilligers staat voor je klaar. Want dat er veel op je af komt, dat is zeker. 

Want hoe zit het eigenlijk met abortus? En wat zijn je alternatieven als je dat eigenlijk niet wilt? Hoe moet je verder met je opleiding als je straks een kind hebt?

Al jouw vragen verdienen een antwoord. Durf te vragen.

✔ Neem nooit overhaast een beslissing voor abortus

✔ Lees erover, praat erover en zoek hulp bij iemand

die je vertrouwt

✔ Laat nooit iemand jou dwingen tot een abortus

✔ Blijf niet alleen in je zorgen, angsten en verdriet

✔ Neem contact met ons op

Klik hier om met ons in contact te komen:

Vanaf de dag dat je ontdekt dat je zwanger bent is je leven totaal veranderd. Welke keuze je ook maakt, het zal gevolgen hebben voor de rest van je leven.

We willen je graag helpen om de juiste keuze te maken voor jou en je kindje.

Wij helpen je niet bij een daadwerkelijke abortus.

Wel zoeken we graag met je naar een andere oplossing die bij jou past. Hierover gaan we graag persoonlijk met je in gesprek.

Het kindje toch geboren laten worden.

Dit klinkt misschien gek om te noemen als alternatief voor abortus. Maar misschien ben je zo verrast door de zwangerschap dat je alleen maar problemen ziet.

Veel van die problemen kunnen opgelost worden. Enkele voorbeelden worden hieronder genoemd.

 

Leeftijd / te jong:

– Leeftijd kan een reden zijn; je bent jong en zit nog op school en je kunt nog niet zelf je kindje opvoeden. Zoek dan een vertrouwens persoon die je kan helpen of neem contact met ons op.

 

Geld tekort:

– Dit kan een reden zijn om te denken dat abortus de oplossing is. Er zijn instanties die kunnen helpen met spullen voor jou en je baby.

We kijken graag met je mee.

 

Afpersing of bedreiging:

– Je bent bang om je kindje te houden; de vader gaat dreigen of bij je ouders kun je niet meer blijven wonen. Als dit in jouw geval zo is dan willen we je helpen om een veilige plek te vinden.

 

Pleeggezin:

– Je kunt je kindje ook laten opnemen in een pleeggezin. Als je hiervoor kiest kun je contact houden met je kindje, maar wordt het in een ander gezin opgevoed.

 

Adoptie:

– Adoptie is een mogelijkheid als je onbedoeld zwanger bent geworden en je helemaal geen mogelijkheden ziet om je kindje op te voeden.

Door adoptie geef je je kindje een leven bij andere ouders.

Een eerlijk verhaal.

Goede voorlichting

Laga mi biba is een stem voor het ongeboren leven en een uitgestoken hand voor de moeder in nood.

Wij komen graag bij u langs om voorlichting te geven over het ongeboren leven en bijkomende problemen die ontstaan door een ongewilde zwangerschap.

Deze voorlichting kan zowel individueel als in groepen gegeven worden.

Wat er gebeurt in jouw buik.

Een levend klein mensje

Hoe hard de wereld ook zijn best doet, de waarheid verandert niet. Vanaf het allereerste moment, de bevruchting, groeit er een mensje in jouw buik. Heel klein, en heel waardevol.

De eerste maand

Direct na de bevruchting hebben de genen al een unieke samenstelling. Het geslacht, de kleur van de ogen en de haren zijn dan al vastgelegd. Het hartje klopt vanaf dag 22, dat is 3 weken.

De tweede maand

Het kindje is ongeveer 3 cm groot. Hart, hersenen, longen, nieren, lever en darmen werken al. Ook de zenuwen zijn al ontwikkeld, het kindje heeft gevoel.

De derde maand

Alles zit erop en eraan, klaar voor verdere groei. Het kindje beweegt al met handen en voeten.

Liefde voor het leven.

Over ons

Elke minuut sterven er wereldwijd 83 baby’s door abortus. 83 levens. 83 mensen zoals jij en ik. Mensen die ooit zouden willen studeren, trouwen of reizen. Abortus maakt aan die mensen voorgoed een einde. 

Wij geloven dat het anders kan en dat het anders moet. Het is tijd voor verandering. Tijd voor een eerlijk verhaal over ongewenst zwanger zijn. Tijd voor eerlijke oplossingen met liefde en respect voor alle betrokken mensen. Onze voorlichting, praktische hulp en ondersteuning bereiken precies dat. 

Onze missie? Op Curaçao een stem zijn voor het ongeboren leven en naast de zwangere vrouw staan. Haar begeleiden in deze bijzonder lastige periode van haar leven. En haar helpen in het zorgen voor het nieuwe leven. 

Want hoe pril ook; elk leven is bedoeld om geleefd te worden.

Snel een antwoord op je vragen.

Contact

Wil je graag meer weten over onze hulp bij (ongewenste) zwangerschappen? Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden in jouw eigen leven? Of wil je graag dat het alternatief voor abortus beter bekend wordt op jouw school? Vul dan onderstaand contactformulier in. Ons gedreven team komt dan zo snel mogelijk met een reactie.

Liever direct contact? Dat kan ook!

Of je nu zelf zwanger bent, of hulp zoekt voor een naaste; we kunnen ons goed voorstellen dat je het liever niet met iedereen wilt delen. We respecteren de privacy van jou en de mensen om je heen en gaan uiterst zorgvuldig om met jouw gegevens. Onze professionele hulp en ondersteuning is discreet en persoonlijk.